Genç Gazeteci Adayları Sertifikalarını Aldı

GÜNDEM 3.04.2018 10:59:35 318 0
Genç Gazeteci Adayları Sertifikalarını Aldı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından SODES destekli olarak hayata geçirilen “Genç Gazeteciler Yetişiyor” isimli projenin birinci etabı kapsamında yemek programı ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Tatvan ilçesindeki bir restoranda düzenlenen program, Koordinatörlüğünü BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay’ın yaptığı “Genç Gazeteciler Yetişiyor” isimli proje kapsamında açılan “Temel Gazetecilik Kursu” ile ilgili fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi ile başladı.

Akabinde ise BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, tarafından açılış konuşması yapıldı.

Konuşmasında BİGACEM ve proje ile ilgili bilgiler veren Özcan Çiriş, “2010 yılında 18 üye ile kurulan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti gazetecilik anlamında Bitlis’in ilk cemiyeti olma özelliğini taşımaktadır. Cemiyetimiz, bugün 52 üyesi ile Bitlis’te en fazla üyeye sahip cemiyet konumundadır. Bitlis’in tanıtımına katkı sunan cemiyet üyelerimiz yeni gazetecilerin yetişmesine de olanak sağlamak amacıyla bir proje geliştirmiştir. Genç Gazeteciler Yetişiyor projesi ile gazeteciliğin ihtiyaç duyduğu insan gücünün yetişmesi için adil, dürüst, etik kuralları gözeten ve güvenilir bir gazeteci yetiştirmek için kolları sıvamıştır. Projemize 24 Aralık 2017 tarihinde sözleşme imzalanarak başlanmış olup, 3 aylık hazırlık aşamasının ardından, kurs dönemine geçilmiştir. Toplam 6 haftalık eğitimler sonunda kursiyerlerimiz sertifikalarını almaya hak kazanarak, gazeteci adayı olmuşlardır. Bundan sonra gazetecilik sektöründeki işgücü açığını kapatacak düzeye gelmiştir. Bu projemizin ilk etabıydı. Projemiz devam etmekte olup, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki talepleri de değerlendirerek, burada da Genç Gazeteciler Yetişiyor projemizi sürdüreceğiz. Cemiyet olarak bu tür projeleri her zaman sürdürmeye çalışacağız. Bundan sonraki hedefimiz, Cemiyetimiz ile Batı ilerlideki cemiyetler arası gazeteci değişimi projesini hayata geçirerek, farklılıkları ve değişimleri yerinde görmelerini sağlayacağız. Projemizin bir fikir olarak ortaya çıkışından bu yana desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu olmak üzere, Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, Bitlis Proje Eğitim ve Koordinasyon Merkezi çalışanları, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna, Üyelerimize, Kurs eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” Diye konuştu.

Projenin önemine ve gerekliliğine vurgu yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise, toplumda farkındalık yaratan her projenin önemli olduğuna dikkat çekti

.

Kentte Gazetecilerin yetiştiriliyor olmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Ustaoğlu, “Toplumda bu tür farkındalık yaratacak projeler bizim için çok önemli. Bu anlamda da Bitlis Gazeteciler Cemiyeti tarafından SODES destekli olarak hayata geçirilen “Genç Gazeteciler Yetişiyor” isimli proje inşallah işiten kulağımız, gören gözümüz olacak Gazetecilik mesleğine ilk adımın atıldığı bir çalışma oldu. Bu anlamda ben kursu başarıyla tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Basın ve Gazetecilik günümüzde bizim için çok önemli bir meslektir. Biz yöneticiler en büyük istifadeyi Gazetecilerden alıyoruz. Basının sunmuş olduğu gerek yazılı ve gerekse görsel ifadeler bizler için hep rehber oluyor. Bu anlamda inşallah bu mesleğe bu gün ilk adımı atan kardeşlerimiz de bu hassasiyeti gözetip emin adımlarla devam ederler. Bu sayede de hem ilimizin ve bölgemizin tanıtımında iyi katkılar sağlayacaklarını inanıyorum. Ayrıca BİGACEM’in hedefindeki bir diğer proje olan batıdaki Gazetecilerin buraya getirilmesi ve Gazetecilerin bölgemizi tanıması projesi de son derece önemli bir proje olacaktır. Bu projede bölgenin tanıtımı açısından fayda sağlayacaktır. İnşallah bu tür projeler hayata geçirildikçe, huzurun şehri, emniyetin şehri olarak gördüğümüz Bitlis ve bu bölgemizin bizlere çok ciddi katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Ben bu vesile projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen BİGACEM’e tebrik ve teşekkürlerimi ilerek, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından “Genç Gazeteciler Yetişiyor” isimli proje kapsamında açılan “Temel Gazetecilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan Genç Gazeteci adaylarına sertifikaları takdim edildi. Sertifika dağıtım töreninin ardından ise, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve projeye katkı sunan diğer kişilere teşekkür plaketi takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Düzenlenen programa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, KOSGEB Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, Bitlis Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ümit Akın, Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi heyeti, BİGACEM üyeleri ve genç Gazeteci adayları katıldı.

 

Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer Göreve Başladı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti 15 Yaşında

Bitlis'te Feci Kaza : 3 Ölü, 1 Yaralı

BİGACEM Başkan Yardımcısı Kızılkaya’dan BİK Ankara Müdür Yardımcısı Kaşdaş'a Ziyaret

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nden Medya İşçileri Sendikasına ziyaret

BİGACEM'den Milletvekili Bedirhanoğlu'na Ziyaret

Bitlis’te Asansör Etiketlerine Dikkat

BİGACEM’den Bitlis Barosu’na Ziyaret

BİGACEM'den Bitlis Valisi Karakaya’ya Ziyaret

BİGACEM'DE YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

BİGACEM'den Başsavcı Emre Genç’e ziyaret

BİGACEM'den Başkan Nesrullah Tanğlay ve İl Jandama Komutanı Zafer Tombul'a Ziyaret

Tatvan’da Öğrenciler Karnelerini Alarak Yaz Tatiline Girdi

BİGACEM’den İl Emniyet Müdürü Şekeroğlu ve Bitlis Yerel Medyasına Ziyaret

TATSO Akademi Proje Yatırım Destek Ofisi Kuruldu

Bitlis’te Nemrut Kalderası Durum Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

“Kayı Boyunun İzinde” Projesiyle Gençler Ahlat’ta Vali Ahmet Karakaya ile Buluştu

Bitlis'te Çocuk İzlem Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Bitlis'te Parklara Yeni Çöp Kutuları Yerleştirildi

Tatvan’da 23 Santimetrelik Dev Böbrek Kisti Başarıyla Alındı

Bitlis Heyetinden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Ziyaret

Ahlat’ta Malazgirt Zaferi İçin Hazırlıklar Tüm Hızıyla Sürüyor

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi Yıl Sonu Programı Düzenlendi

Bitlis Belediyesi’nden Dere Temizliği: “Temiz Bir Bitlis İçin El Ele”

Hakan Okay, BİGACEM'in Yeni Başkanı Oldu

Tatvan’da Takla Atan Otomobilde 2 Kişi Yaralandı

Bitlis’te “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Etkinliği

Vali Karakaya, Restorasyonu Devam Eden Kazımpaşa İlkokulu’nda İncelemelerde Bulundu

“1000 Kitap 1000 Okur” Projesinde Hedefe Ulaşıldı

Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu’ndan Şehit Gazi Sen Eğitim Bitlis Şubesi’ne Ziyaret

Yükleniyor

DAKAF’25 : Gençler, İş Dünyasıyla Van’da Buluşuyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Korkmadan hakikati konuşacağız”

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2