Eğitim öğretim yılı açılış programı, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya'nın katılımıyla TOKİ Ahmet Eren İlkokulu'nda gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Vali Karakaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla bu yıl ilk dersin "Yeşil Vatan" temasıyla işlendiğini hatırlattı. Çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Karakaya, öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu.
Program kapsamında okul bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan diken Vali Karakaya, "Her dikilen fidan, geleceğe bırakılan bir umut ışığıdır" diyerek çevre duyarlılığına dikkat çekti.
Ardından sınıfları ziyaret eden Vali Karakaya, öğrencilerle sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi, bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Öğretmenlerle de bir araya gelen Karakaya, eğitimin kutsal bir görev olduğunu belirterek yeni dönemde tüm eğitim camiasına başarılar diledi.
Programa İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya da eşlik etti.