Kar yağışı nedeniyle 40 köy ve 32 mezra yolu ulaşıma kapanırken, ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Tatvan–Rahva yolunda ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, ekipler kapanan yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İlçe merkezinde tipi ve fırtına ile birlikte etkili olan kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Tatvan'ı beyaza bürüdü. Merkezde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaşırken, cadde ve sokaklarda park halinde bulunan araçlar kar altında kaldı. Özellikle Tatvan–Rahva karayolunda etkisini artıran tipi ve fırtına, ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oldu.
Sürücüler zor anlar yaşarken, yetkililer dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
Yoğun yağış nedeniyle kapanan 40 köy ve 32 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin sahada çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam etmesinin beklendiğini belirterek vatandaşlardan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi.

