Tarih: 17.08.2022 23:32

4. Van Denizi Bisiklet Festivali’ne Katılan Sporcular Tatvan’a Ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı”na katkı sunmak amacıyla düzenlenen 4. Van Denizi Bisiklet Festivaline katılım sağlayan sporcular, Tatvan’a ulaştı.
Festivalin dördüncü gününde 430 kilometrelik parkurun 140 kilometresini tamamlayan sporcular Tatvan sahili İşletme Parkına geldi.
Geceyi Reşadiye bölgesinde kurdukları kampta geçiren sporcular, yaklaşık 3 saatlik sürüşün ardından Tatvan’a ulaştı.
Burada gazetecilere bir açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, Van Gölü gibi bir doğa harikasının korunması gerektiğini belirterek,
“4. Van Denizi Bisiklet Festivali kapsamında Van’dan 140 kilometre yol alarak Tatvan’a ulaştık. 7 gün sürecek bu festivalin 3. günündeyiz. Aramızda, 81 ilimizin yanı sıra İran’dan ve İtalya’dan olmak üzere 200 sporcumuz ile birlikte Van Gölü’nün etrafını turlayacağız. Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük Krater Gölü olan Nemrut Krater Gölü ve ardından Muradiye Şelalesi de dahil olmak üzere Van Gölü’nün kültürel ve doğal güzelliklerini gezeceğiz. Van Gölü için hem tanıtım yapıyoruz hem de Van Gölüne sahip çıkılması için bir farkındalık örneği gösteriyoruz. Bu doğa harikasının korunması gerekiyor.” dedi.
Festivale Batman’dan katılım sağlayan Öğretmen Aynur Soysal ise, “Van Gölü’nün temiz kalması ve kirliliğinin temizlenmesi için 200 arkadaş hep birlikte bisiklet sürüyoruz. Umarım yetkililer ve halk el ele vererek, bu doğa harikasına sahip çıkarlar ve Van Gölü kirlenmez.” dedi.
Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından ‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın’ sloganıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Van Denizi Bisiklet Festivali’, göldeki kirliliğe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —