Tarih: 30.01.2019 11:45

Adilcevaz Onkoloji Hastanesi ve Güroymak Devlet Hastanesi C statüsüne yükseltildi

Facebook Twitter Linked-in


Adilcevaz Onkoloji Hastanesi ve Güroymak Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından D statüsünden C statüsüne yükseltildi. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, hastane statüsünün yükseltildiğini ve 6 olan uzman doktor sayısının 14’e çıkarıldığını söyledi. Hastanede bulunmayan göz, kulak burun boğaz, ortopedi, fizik tedavi, üroloji ve radyoloji branşlarındaki uzman doktor bölümlerinin açılacağını kaydeden Ufuk Özen Alibeyoğlu, “Devlet hastanemize tahsis edilen yeni kadrolar ve girişimlerinden dolayı Güroymak halkı adına AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise hastane statüsünün yükseltilmesinin ilçe için önemli olduğunu belirterek, “İlçemizde bulunan Onkoloji Hastanesinin daha iyi statüye gelmesi ve doktor sayısının arttırılması için sürekli girişimlerde bulunarak bu işin peşini bırakmadık. Yaptığımız girişimler sonucunda Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar neticesinde hastanemiz D statüsünden C statüsüne yükseltilerek, 6 branşın bulunduğu doktor sayısı ise 14 branşa yükseltilmiştir. Hastanemizde ihtiyaca göre göz doktoru, kulak burun boğaz doktoru, üroloji uzmanı, radyoloji uzmanı, genel cerrah uzmanı, kadın doğum uzmanı, dâhiliye uzmanı, çocuk uzman doktoru, ortopedi, fizik tedavi, acil tıp uzmanı, anestezi ve acil serviste hizmet vermek üzere pratisyenler bulunacaktır. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen milletvekillerimiz Cemal Taşar ve Vahit Kiler’e, AK Parti İlçe Başkanımız Hamdi Tutçu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Bugünden itibaren Adilcevaz Onkoloji ve Güroymak Devlet Hastanemiz C grubuna yükseldiğinden dolayı Sağlık Bakanlığımızdan doktor, yardımcı sağlık personeli atamalarında ve tıbbi cihaz alımlarında öncelik tanınacaktır” denildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —