Tarih: 14.03.2024 20:54

Akademisyenlere TÜBİTAK ARDEB Eğitimi Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen eğitim programı, üniversitenin akademik personeline yönelik düzenlendi.
Eğitim programı, akademisyenlerin bilimsel araştırma projelerini nasıl tasarlayacakları, yazacakları ve TÜBİTAK'a nasıl sunacakları konusunda  bilgi sağlamayı amaçlıyor. Eğitim ile birlikte, Bitlis Eren Üniversitesindeki araştırmacıların ulusal düzeyde rekabet edebilir projeler geliştirmeleri ve bu sayede üniversitenin bilimsel araştırma kapasitesinin artırılması da hedefleniyor.
Yürütücü ve araştırmacı olarak 9 TÜBİTAK projesi olan Doç. Dr. Sertan Çevik tarafından  verilen eğitim, TÜBİTAK ARDEB projelerine yönelik temel bilgiler, proje yazım teknikleri, araştırma ve geliştirme projelerinin planlanması gibi konuları kapsıyor. Ayrıca, akademisyenlerin projelerini daha etkili bir şekilde sunmalarına yardımcı olacak sunum becerileri üzerinde de duruldu.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Üniversitemizdeki akademik kadromuzun araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunacak bu tür eğitim programlarını desteklemeye devam edeceğiz. TÜBİTAK projeleri ile ilgili bu eğitim, bilimsel çalışmaların kalitesini artıracak ve üniversitemizin araştırma alanındaki ulusal ve uluslararası görünürlüğünü güçlendirecektir." dedi.
Eğitim programıyla Bitlis Eren Üniversitesi'nin akademik personeli, projelerini ulusal fonlarla destekleme konusunda daha donanımlı hale geleceği, üniversitenin bilim ve teknoloji alanındaki yenilikçi projelerinin önünü açacak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —