Tarih: 10.10.2024 20:37

Başkan Tanğlay, Yeni İçme Suyu Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Facebook Twitter Linked-in

Son yıllarda yaşanan kuraklık sebebiyle ileride yaşanabilecek su sıkıntılarını önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tanğlay, projenin detaylarını da paylaştı.
Başkan Tanğlay yaptığı açıklamada, "İlimiz ve ülkemiz genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle, ileriki yıllarda yaşanabilecek içme suyu sıkıntılarına karşı tedbir almak için Duav Bölgesi’nde yeni isale hattı ve betonarme içme suyu deposu yapımına başlanmıştır, Proje kapsamında 5315 metre PE100 boru kullanılarak yeni isale hattı döşenecek, ayrıca 500 metreküplük betonarme içme suyu deposu ve 50 metreküplük su toplama odası inşa edilecektir." dedi. 
Tanğlay ayrıca, bölgedeki içme suyunun kalitesine de vurgu yaparak, "Suyumuz, bölgenin en kaliteli içilebilir suyu niteliğindedir," ifadelerini kullandı.
Bu yeni su hattının özellikle Yükseliş, Taş, Zeydan, Muştakbaba ve Saray mahallelerine hizmet edeceğini belirten Başkan Tanğlay, su sorununu çözmek adına bu çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulması planlanıyor. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —