Tarih: 07.06.2021 17:04

BEÜ ile Orman Genel Müdürlüğü Arasında Ağaçlandırma Protokolü İmzalandı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüs alanındaki boş alanların ağaçlandırılmasına yönelik düzenlenen protokol; Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve OGM adına Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner tarafından imzalandı.
Ülkemizin orman varlığının artırılması ve yeşil dokunun geliştirilmesini kapsayan protokol ile, üniversite kampüs alanındaki boş alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının yapılmasını amaçlanıyor.
Orman Genel Müdürlüğü adına protokole imza atan Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Kuran’ın ilk emri oku’dur. Bununla birlikte Peygamber Efendimizin “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin.” şeklinde bir hadisi bulunmaktadır. Bu, bizlere ilk emrin ‘oku’, son emrin de ‘fidan dik’ olduğunu göstermektedir. Ayrıca imzaladığımız protokol, “Geleceğe Nefes Projesi” bağlamında da önem arz etmektedir.” dedi.
Protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Elmastaş, “Kampüsümüzün daha yeşil olması için Orman Bölge Müdürümüzle görüştük. Kampüsümüzün uygun yerlerine ağaç dikmeyi planlamaktayız. Protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan ve katkılardan dolayı Orman Genel Müdürlüğü’ne en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —