Tarih: 18.11.2019 13:34

BEÜ Öğrencileri Büyük Başarı Elde Etti

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri Hasan Eripek ve Turgut Dağdağan Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde ederek kategorilerinde Dünya Üçüncüsü olmayı başardı ve bronz madalya kazandı.

Dünya Kick Boks Federasyonu tarafından 19-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen şampiyonaya, BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan (BESYO) milli takımı temsilen 3 öğrencimiz katıldı.

58 ülkeden 750 sporcunun katıldığı Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda BESYO 1. Sınıf öğrencisi Hasan Eripek K1 Ağır Siklet dalında, BESYO 4. Sınıf öğrencisi Turgut Dağdağan ise 86 kiloda Dünya Üçüncüsü oldu.

Şampiyonada derece elde eden sporcuları, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette bronz madalya kazanan öğrenciler Hasan Eripek ve Turgut Dağdağan derece aldıkları şampiyona hakkında Rektör Prof. Dr. Yardım’a bilgi verdi. Gerçekleşen ziyarette öğrencilere BESYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Atlı ve Kick Boks ve Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ömer Uğur eşlik etti.

Sporcuların yapılan müsabakalardan dereceyle dönmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Rektör Yardım, milli sporcular Hasan Eripek ve Turgut Dağdağan’ı başarılarından dolayı tebrik etti. Bu başarıları değerli bulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yardım, üniversite olarak her zaman öğrencilerimize destek olacaklarını söyledi.

Yapılan ziyaret Rektör Yardım’ın başarılı sporcular ve antrenörüne çeşitli hediyeler vermesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Milli sporcular ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Argunhan’ı da ziyaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —