Tarih: 14.10.2021 14:04

BEÜ Öğrencisi Berkan Atay “Sıfır Emisyon” Konulu Ideathonu’nda Birinci Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırmada Sıfır Emisyona Doğru İdeathonu’nda Birincilik Ödülü Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğrencisi Berkan Atay’ın Liderliğini Yaptığı Gruba Verildi.

Dünyada ve Türkiye’de ulaştırma sektörünün mevcut durumu ve dinamikleri, sektörlerin geleceğe yönelik planlarının, öngörülerinin, hedeflerinin ve politikalarının konuşulduğu Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası, ulusal ve uluslararası misafirler ve ulaştırma alanında faaliyetleriyle ön plana çıkan firmaların katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ulaştırma odaklı olarak düzenlenen bu etkinlik, geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapıldı.1945 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 12’ncisi yapılan Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nın 2021 teması, Lojistik – Mobilite – Dijitalleşme olarak belirlendi. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Türkiye Ulaştırma Politikası vizyonu odağında planlanan etkinlikte BEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Berkan Atay, çeşitli üniversitelerden üyelerin bulunduğu gurubuyla birlikte büyük bir başarıya imza atarak “Ulaştırmada Sıfır Emisyona Doğru” İdeathonu’nda birincilik ödülüne layık görüldü.

Ulaştırma ve haberleşme sektörünün öncülerini bir araya getiren şuranın “Ulaşımda Sıfır Emisyona Doğru” konulu Gençlik Buluşması- Ideathon bölümünde 7-8 kişilik 10 grup, fikir ve sunumlarını yarıştırdı. Bitlis Eren Üniversitesini temsil eden Berkan Atay, takımıyla birlikte yarışmayı birinci olarak tamamladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu verdi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Üniversite öğrencisi Berkan Atay’ı makamında kabul ederek tebrik edip Teşekkür Belgesi verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —