Tarih: 06.06.2022 10:53

BEÜ Rektörü Elmastaş, Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’ un açılışını yaptığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova, YÖK Başkan Vekilleri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile 50’ye yakın Rektörün katıldığı 7. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katıldı.

2-3-4 Haziranda, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin sadece kardeşlik ve dostluk için değil haklı bir davayı savunduğu için Azerbaycan’ı desteklediğini belirterek “Kafkasya’da kalıcı barışın tesisi için kardeşlerimizin haklı davasına destek vermeye, her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kongre, bilimsel konuları kapsayan uluslararası bir sempozyum düzenleyerek üniversiteler ve ülkeler arasındaki iş birliğini arttırmayı; Azerbaycan ve Türkiye akademisyenlerinin ürettikleri bilimsel çalışmaların yurt dışında temsilini sağlamayı ve bu vesileyle bilime katkıda bulunmayı amaç ediniyor. Kongre hakkında bir değerlendirme yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Azerbaycan’ın bazı üniversiteleri arasında öğrenci, öğretim elemanı hareketliliği ve ortak bilimsel projeler hususunda bazı kararlar alındığını söyledi. Kongreye Rektör Elmastaş ile birlikte katılım sağlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzci ve Lisansüstü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Bakır Şengül birer sunum yaptılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —