Tarih: 05.12.2021 16:20

BEÜ ROBOTİK VE İHA TAKIMI ÖĞRENCİLERİ HAVELSAN İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Robotik ve İHA Takımı Öğrencilerinin katıldığı TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmasında, hazırladıkları proje danışmanlık desteği almaya hak kazandı.
Projeyi iyileştirmek ve kapsamını genişletebilmek amacıyla HAVELSAN’ın başlattığı üniversite son sınıf öğrencilerine yönelik AR-GE Destek Programına, BEÜ öğrencilerinin hazırladığı proje, HAVELSAN’dan danışmanlık desteği almaya hak kazandı.
TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmasında, Bitlis Eren Üniversitesi Robotik ve İHA Takımı Öğrencilerinin geliştirdiği proje ile evcil veya yabani bir hayvana odaklanarak belirli bir mesafede takip amacıyla Hekzakopter İHA’ ya belirli bir otonom görev gerçekleştirme yetisi kazandırıldı.
Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fatih Kuluöztürk’ün yaptığı proje hakkında değerlendirme yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, öğrencilerimizin kendi alanlarında öncü kurum ve kuruluşlarla proje odaklı çalışmalar yapabilmelerinin çok değerli olduğunu belirterek projeyi hazırlayan öğrencileri ve proje koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fatih Kuluöztürk ile Arş. Gör. Gamze Ballıkaya’yı başarılarından dolayı kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —