Tarih: 03.10.2024 19:17

BEÜ, Avrupa Birliği HORIZON Projesi Kapsamında Önemli Faaliyetlere İmza Attı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi'nin de Doğu Anadolu Bölge Konsorsiyumu bünyesinde yer aldığı Avrupa Komisyonu'nun HORIZON programı kapsamında, Marie Skłodowska-Curie aksiyonu CITIZEN çağrısına yanıt olarak “Researchers' Night for Citizens & Researchers' Meeting for Science and Art Centers” adlı proje, uluslararası bilim ve toplum buluşmalarına ev sahipliği yaptı. 
Proje çerçevesinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin liderliğinde ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Proje faaliyetlerinde BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Proje İl Koordinatörü Prof. Dr. Serkan Özel, Doç. Dr. Oğuz Ayhan Kireçci, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Karabey, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Sayan, Dr. Ömer Ödemiş, Öğr. Gör. Hacı Gürkan, Öğr. Gör. Metin Katlav, Öğr. Gör. Mehmet Emin Tabar ve Arş. Gör. Hüseyin Beytüt yer aldı. 
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş: "Bilime Olan İlgi Artıyor"
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, proje faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nun HORIZON programı kapsamında yürütülen bu projenin bir parçası olmak, hem üniversitemiz hem de bölge gençleri için büyük bir fırsat. Bilimsel araştırmalara farkındalık kazandırmak, gençlerimizin araştırmaya olan ilgisini artırmak ve bilimin günlük yaşamdaki etkilerine dikkat çekmek adına önemli bir adım atıldı. Bu tür projeler, gençlerimizin bilimsel kariyerlere yönelmesine katkı sağlayacak ve toplumumuzda bilimin yerini daha da sağlamlaştıracaktır” dedi.
Proje ile Avrupa Komisyonu’nun öncelikli araştırma alanlarında farkındalığın artırılması, bilim-toplum bağlarının güçlendirilmesi, gençlerin araştırma alanlarına olan ilgisinin teşvik edilmesi ve bilimsel çalışmaların toplum üzerindeki somut etkilerinin görünür hale getirilmesi hedefleniyor. 
Bitlis Eren Üniversitesi’nin de katkılarıyla başarıyla yürütülen bu proje, gençlerin bilimsel çalışmalara ilgisini artırarak geleceğin bilim insanlarının yetişmesine zemin hazırlarken, Bilimsel düşüncenin toplumda daha geniş bir yer bulması adına yapılan bu çalışmalar, bölgenin gelişimine de önemli katkılar sunacağı belirtildi.
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün ulusal düzeyde yürüttüğü bu proje, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —