Tarih: 16.03.2024 17:21

BEÜ ve Türk Kızılay'dan Önemli İş Birliği: “Bitlis Kampüs Kızılay Butik" Hizmete Girdi

Facebook Twitter Linked-in

BEÜ Rahva Kampüsünde açılan Bitlis Kızılay Butik açılışına, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Kızılay Butik projesi ile, Türkiye genelinde üniversite ve hastane gibi kurumlar bünyesinde ihtiyaç sahiplerine giyim ve temel hijyen malzemeleri sağlamayı amaçlanıyor. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Türk Kızılay'ının her zaman halkın yanında olduğunu ve bu butiklerle bir kez daha toplumun ihtiyaçlarına yanıt verildiğini vurguladı. Vali Karaömeroğlu,“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazanı şerifi idrak ediyoruz. Biliyorsunuz Kızılay’ımız sadece Türkiye’de değil, dünyanın herhangi bir bölgesinde olan afetlere, depremlere, olağanüstü durumlara koşan uluslararası bir yardım kuruluşumuzdur. Dünyada markalaşmış stratejik bir kuruluşumuzdur. Deprem, yangın ve sellerdeki yardım elimizdir. Allah bugün burada açacağımız Kızılay Butiğimizi de hayırlı uğurlu etsin. Gençlerimizin ihtiyaç duyacağı tüm giyim malzemelerine erişebileceği bir mekân açıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, sosyal sorumluluk projelerine verdikleri önemin altını çizerek,  butiğin ihtiyaç sahiplerine destek olma amacı taşıdığını belirtti. Elmastaş, "Üniversitemiz yerleşkesinde böyle bir sosyal girişime ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu butiğin, ihtiyaç sahiplerine umut olacağını.”ifade etti.
Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz de, butikte ihtiyaç sahibi öğrenciler için giyim ve hijyen malzemelerinin sağlanacağını belirtti.
Kurdele kesiminin ardından davetlilere butikler gezdirilerek proje hakkında bilgi verildi. Rektör Elmastaş, açılış sonrasında misafirlerini makamında ağırlayarak, projeye katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti. 
Daha sonra Tatvan Devlet Hastanesinde Kızılay Butik’in ikinci şubesinin açılışı yapıldı. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın açılışını gerçekleştiği törene Bitlis İl Protokolü de katılım sağladı. 
Açılışa,  Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Türk Kızılayı Başkanı Ali Cengiz, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Gökmen Reyhanlı ve diğer il protokolü üyeleri katıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —