Tarih: 03.07.2022 14:44

BEÜ’de 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 2 bin 192 öğrenci, mezun olmanın sevincini yaşadı.

BEÜ’nün 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni, Rahva yerleşkesindeki stadyumda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, kortej yürüyüşü yapan öğrenciler protokol ve aileleri selamlaması ile devam etti.

Konuşmalar öncesinde akademik birim öğrencileri kortej yürüyüşü yaparak alandaki yerlerini aldılar. Mezuniyet töreninde öğrenciler adına, Üniversiteyi birincilik derecesiyle bitiren Kadriye Parlak isimli öğrenci teşekkür konuşmasını yaptı. Ardından BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş bir konuşma yaptı. Elmastaş, aydınlık yarınlarımızın mimarı gençlerimizi mezun etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek başladığı konuşmasında üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

Rektör Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesi, 6 Fakülte, 2 Yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu, 1 Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü, 16 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 10.500 öğrencisiyle, bilimsel ve akademik anlamda uluslararası yetkinlikte bir üniversitedir.” dedi. Bitlis Eren Üniversitesinin, kurulduğu günden bugüne verdiği 23.431 mezuna bu yıl 2.192 öğrencimizi daha katarak toplamda 25.623 mezun verdiğini belirten Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesinde göreve geldiğimiz 2021 yılının başlarından itibaren Üniversitemizin alt yapı eksikliklerinden başlayarak peyzaj projelerine kadar, kampüsün dört bir yanında sosyal donatı eksikliklerini tamamlamak için süratle çalışmalar başlattık.”  İfadelerine yer verdi. 

Öğrenci ailelerine, üniversite akademisyenlerine ve mezun öğrencilere de hitap eden Rektör Elmastaş, “Saygıdeğer Aileler, Anneler, Babalar; Her şeyden önce bizlere güvenip, çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınız için her türlü fedakârlığı karşılıksız olarak yaptınız. Bu fedakarlığınızdan ve sabrınızdan dolayı öğrencilerim adına, çocuklarınız adına sizlere teşekkür ediyorum. Değerli Hocalarım, öğrencilerimizi, özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın bireyler olarak yetiştirdiniz, bugünlere getirdiniz. Bitlis Eren Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz, örnek alacakları birer rol model oldunuz. Çabalarınız için hepinize çok teşekkür ederim.”

“Sevgili Gençler,  Mezuniyet, aslında yeni bir başlangıçtır.  Eğitim yaşamınızda yıllar boyunca çok çalıştınız, güçlüklerin üstesinden geldiniz, farklı alanlardaki kabiliyetlerinizi keşfettiniz ve kendinizi geliştirdiniz. Hocalarınız sizleri teknik bilgilerle donattı. Arkadaşlarınızla birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek, birbirinizden bir şeyler öğrenerek kendinizi geliştirdiniz. Bundan sonra da kendi yolunuzu kendiniz çizeceksiniz. Bugün size verdiğimiz diplomalar, yaşama hazır olduğunuz anlamını taşıyor. Ancak, bu diplomalar yaşamınız için sadece bir araçtır. Geleceğiniz için sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinin. Kendinizi her alanda sürekli geliştirmeye gayret edin.  Sevgili gençler, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” anlayışıyla insanlığa faydalı olmaya öncelik verin. Önünüze gelen fırsatları iyi değerlendirin. Sizi, siz yapan değerlere sahip çıkın. Dürüst bir şekilde sevdiğiniz işi yapın ve faydalı eserler bırakın.” dedi.

Daha sonra söz alan Bitlis Vali Vekili Furkan Seyman konuşmasında mezun olan gençlere bundan sonraki yaşamlarında başarı dileyerek, şunları konuştu: “Asıl mesele bu saatten sonra başlıyor. Bu güne kadar almış olduğunuz eğitimlerinizi, kazanmış olduğunuz tecrübelerinizi uygulama fırsatı bulabileceğiniz yeni bir hayata adım atmış olacaksınız. Sizlerden beklentisi olan bizlerin her zaman destekçiniz olacağımızı belirtmek istiyorum. Sizleri, kıymetli ailelerinizi, değerli hocalarınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Mezuniyet töreni, dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdiminden sonra kep atma ritüeli ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —