Tarih: 21.10.2021 18:10

BEÜ’de DAKA Girişimcilik Kampı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi’nin (BEÜ) ev sahipliğinde, gençlerin yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen ve Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla, “DAKA Girişimcilik Kampı” nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programında, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın yanı sıra, DAKA Beşeri Sermaye ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, DAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurettin Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Atlı ve Prof. Dr. Murat Aygün, Genel Sekreter Öğr. Gör. Muhammed Sami Belet ve Proje Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kubilay Demir yer aldı. Yaklaşık 40 katılımcının bulunduğu salonda, gençler girişimcilik fikirlerini paylaştı.

Programda, daha fazla öğrenciye girişimcilik ruhunu aşılamak, girişimcilik ekosisteminin yayılmasını sağlamak ve gençlerimizin girişimcilik fikirlerinin hayata geçişini kolaylaştırmak amacı ile DAKA ve Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü’nün iş birliği ile Bitlis Eren Üniversitesinde Girişimcilik Kulübü’nün kurulması kararlaştırıldı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Girişimcilik Programı kapsamında gençlerin girişimcilik kapasitelerini arttırmak, gençlerin sosyal fayda odaklı faaliyetler tasarlamaları sağlamak ve kentte genç girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen DAKA Girişimcilik Kampı, Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde devam edecek. “Dahil Ol, Potansiyelini Harekete Geçir” sloganıyla devam edecek Girişimcilik Kampları ile gençlere; girişimcilik, sosyal girişimcilik, küresel amaçlar, iş modeli kanvası, yenilikçi düşünme, yerel potansiyeli harekete geçirme ve etkili iş planı sunum teknikleri başlıklarında eğitimler verilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —