Tarih: 21.05.2022 13:56

BEÜ’de ‘’Gençlik Haftası’’ Konulu Söyleşi Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

15-21 Mayıs 2022 ‘’Gençlik Haftası’’ münasebetiyle Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı işbirliğinde Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) ‘’Gençlik ve Sosyal Medya’’ konulu söyleşi gerçekleşti.

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşinin konuşmacıları; Tatvan Devlet Hastanesi Psikiyatri Doktoru Uzman Dr. İsmail Karka ile Bitlis Eren Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Başak Düzel oldu.

Üniversite gençliğinin üretim odaklı sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen söyleşide ‘’Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?’’ ve ‘’Sosyal medya ne kadar gerçek ne kadar sanal?’’ konuları tartışıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Başak Düzel, sosyal medyanın ne kadar gerçek ne kadar sanal olduğuna dair tespitlerde bulunarak, bilinçli sosyal medya kullanımı farkındalığının arttırılmasına yönelik söyleşi gerçekleştirdi.

Uzman Psikiyatrist Dr. İsmail Karka, sosyal medyanın psikolojik etkilerine değinerek; ‘’Yapılan araştırmalar, sosyal medya kullanım süresinin arttıkça, depresyona yakalanma riskinin de o denli arttığını ortaya koymuştur. Çünkü sosyal medya ile birey, diğer sosyal medya kullanıcılarıyla iletişime geçtiği süre zarfında sosyalleştiğini zannetse de aslında yalnızlaşma yolunda ilerliyor fakat bunu kavraması mümkün olmuyor. Bir süre sonra da depresif belirtileri göstermeye başlıyor.’’ dedi.

Çok sayıda akademik personel ve öğrencilerin katılım gösterdiği söyleşi, yaklaşık iki saat sürdü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —