Tarih: 17.01.2022 14:45

BEÜ’de “Görme Engelliler Haftası” Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) “Görme Engelliler Haftası” Münasebetiyle Etkinlik Düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi merkezi yemekhanesinde gerçekleşen etkinlikte engelli bireylerin yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılması amacıyla görme ve bedensel engelliler için ayrı ayrı çeşitli parkurlar hazırlandı. BEÜ Rektörü, Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, görme engelli parkurunda, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı ise bedensel engelli parkurunda deneme yaptı. Parkuru tamamlayan öğrencilere kitap hediye edildi.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Farkındalık oluşturmak üzere hazırlanan parkurda görme engellilerin neler yaşadığını daha iyi anlamak amacıyla burada deneme yaptık. Bir iki dakika bile sürmediği halde ne kadar zor olduğunu fark ettik. Toplumun her kesiminin de bunun farkında olması gerekiyor. Biz kendimizi sağlam görüyoruz ama aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun için bu farkındalığın her yerde oluşturulması gerekiyor. Kısa süreli de olsa yapılan bu etkinlik bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum. Etkinliği organize eden herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah her yer engelli kardeşlerimizin daha iyi yaşayabileceği yerler haline gelir.” dedi.

Etkinlik sonunda öğrencilere Kızılay tarafından çorba ikramında bulunuldu. Etkinliğe BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Genel Sekreter Muhammed Sami Belet, Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, Ak Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanı Doğan Dağdagül ve çok sayıda öğrenci katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —