Tarih: 01.11.2021 10:27

BEÜ’de TEKMER Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Koordinasyonunda, Yazılım Hareketi Koordinatörlüğü Üyeleri ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Akademisyenlerinin katılımıyla, TEKMER bünyesinde kurulacak şirketlerin yazılımcı ihtiyaçlarının karşılanması gündemiyle istişare toplantısı düzenlendi.

Öğrencilerinin girişimci ruhunu harekete geçireceği, Organize Sanayi Bölgesindeki KOBİ’lerin isteklerine daha hızlı cevap verebildiği, fikrin ticarileştirilmesi aşamasında Üniversite-Sanayi işbirliğinin zirveye tırmandığı BEÜ TEKMER projesi hayata geçiyor.

Toplantıda, TEKMER Müdürü Nurdoğan OTO, İletişim Yazılım Firması Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hatunoğlu ve BEÜ Akademisyenleri Doç. Dr. Yusuf Çınar, Doç. Dr. Musa Çubuk ile Dr. Öğr. Üyeleri Kubilay Demir, Vedat Tümen, Ayşe Saliha Sunar, Erdal Akın ve Mehmet Emin Bakır hazır bulundu.

Toplantıda, Yazılım Hareketi Koordinatörlüğü ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Koordinesinde, TEKMER bünyesinde faaliyet gösterecek şirketlerin ihtiyaçlarına göre yazılım dersleri ve kurslarının planlanması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, TEKMER bünyesinde açılacak Kuluçka Merkezi’nin Yazılım Hareketi Koordinatörlüğü bünyesinde yetiştirilecek yazılımcılar içerisinden iş kurma fikri üretenlere gerekli kolaylıkların sağlanması hususunda mutabık kalındı.

Yazılım, nano teknoloji, yenilenebilir enerji temalarında faaliyet gösterecek olan TEKMER, fikir aşamasından patente, girişimcilikten uluslararasılaşmaya kadar değer zincirinin tüm halkalarını desteklemeyi hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —