Tarih: 19.03.2024 21:46

BEÜ’de Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü Anma ve Kutlama Programı

Facebook Twitter Linked-in


Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çanakkale Savaşı'nın önemine değinerek, "Anadolu'nun kurtuluşunda önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı'nda, azim ve kararlılıkla mücadele eden ecdadımızın fedakarlıklarını unutmamak, gelecek nesillere aktarmak bizler için büyük bir sorumluluktur. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş da yaptığı konuşmada, "Çanakkale, milletimizin yeniden doğuşunun sembolüdür. Bugün burada, bir milletin nasıl imkansız denileni başardığını ve şehitlerimizi anmak için toplandık. Programa katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Program, Dr. Öğr. Üyesi Suat Özdağ'ın Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı slayt gösterisi ile devam etti. Özdağ, katılımcıları zorlu savaş şartları ve halkın birlikte verdiği mücadele hakkında bilgilendirirken, Çanakkale ruhunun önemini vurguladı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —