Tarih: 06.10.2024 18:58

BEÜ’de “Elektrik Enerjisi ve Türkiye” Konulu Konferans Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

BEÜ Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, selamlama konuşmasında enerji konusunun, toplumların gelişimi ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Elmastaş, “Elektrik enerjisi bu alandaki en önemli unsurlardan biri. Ülkemizin enerji politikaları ve elektrik üretimindeki gelişmelerin ele alınacağı bu konferansın hepimiz için aydınlatıcı ve ufuk açıcı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Elmastaş ayrıca, konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet Rumeli'nin bilgi ve birikimlerini paylaşmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti.
Konferans, Prof. Dr. Ahmet Rumeli'nin sunumuyla devam etti. Rumeli, su, hava, toprak ve ateş (enerji) unsurlarının canlı yaşamı için vazgeçilmez olduğunu katılımcılara aktardı. Elektrik kullanımının insanlık üzerindeki fayda ve zararlarını detaylandıran Rumeli, slaytlar eşliğinde konunun önemine dikkat çekti.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansın, enerji alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri daha iyi anlamak adına büyük bir fırsat sunduğu belirtildi. 
Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Dilek Özşahin Kireçci, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Taşdemir, daire başkanları ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci yer aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —