Tarih: 28.05.2024 20:28

BEÜ’de Filistin Temalı Şiir ve Müzik Dinletisi Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen  ve Türk Dili ve Edebiyat Bölümü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Adilcevaz şubesinin ortaklaşa organize ettiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Etkinlik, Prof. Dr. Nurullah Ulutaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Filistin'in maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çeken Prof. Dr. Ulutaş, bu tür etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırmadaki önemini vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından öğrencilerin duygu dolu şiirleri ile devam eden etkinlikte, Rıdvan Babahan ve Emre Delioğlu ise müzik dinletisi yaptı. Program, Buğra Turan tarafından şiirlerler okunması ile devam etti. 
Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzci’nin konuşmasıyla sona erdi. Prof. Dr. İzci, Filistin'de yaşananların bir vahşet ve soykırım olduğunu belirterek, bu duruma tepkisiz kalınamayacağını ifade etti. Filistin halkının acılarının dünya kamuoyu tarafından daha fazla fark edilmesi gerektiğini belirten İzci, bu tür etkinliklerin farkındalık artırmada önemli bir rol oynadığını söyledi.
Programın sonunda etkinliği düzenleyenler, katılımcılar ve konuklar toplu hatıra fotoğrafı çektirerek Filistin’e olan desteklerini bir kez daha gösterdiler. 
Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzci, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Adilcevaz Şubesi Başkanı Buğra Turan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri, Adilcevaz Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Rıdvan Babahan, Adilcevaz Milli Eğitim Müdürlüğünden Emre Delioğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —