Tarih: 20.05.2024 20:30

BEÜ’de Filistinli Annelere Destek Kermesi

Facebook Twitter Linked-in

Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen kermes, Bitlis İl Müftülüğü, İnsani Yardım Vakfı, Bitlis Eren Üniversitesi İnsani Değerler Kulübü ve Letafet Gençlik Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleştirildi.
Kermesin açılış konuşmasını yapan BEKGEM Müdürü Doç. Dr. Derya Arslan, Filistin’deki annelerin savaşın ortasında verdikleri yaşam mücadelesine dikkat çekerek, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. Arslan, özellikle Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan zulümden en çok anneler ve çocukların etkilendiğini vurgulayarak, bu zulmün bir an önce sona ermesini temenni etti. Elmastaş, kermeste emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederek, Filistinli annelere destek olmanın önemine değindi.
Açılış konuşmalarının ardından, BEÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sedat Kaya’nın duası ile kermes açıldı. Misafirler, üniversite personelinin ve katılımcıların hazırladığı ikramlıkları satın alarak Filistinli annelere destek oldular.
BEÜ Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen kermes, üniversite personeli, akademisyenler, öğrenciler ve Bitlis halkı tarafından büyük ilgi gördü. 
Kermese Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve eşi Fatma Elmastaş Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman, üniversite personeli ve eşleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —