Tarih: 14.03.2024 20:49

BEÜ’de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü Konferansı

Facebook Twitter Linked-in

İstiklal Marşı ile Mehmet Akif Ersoy'un mirasını vurgulayan konferans, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Milletimizin zor şartlar altında, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde yazılan İstiklal Marşı'nın dirilişi ve yeniden varoluşu ifade ettiğini belirtti. Konferansın önemine dikkat çeken Elmastaş, bu anlamlı organizasyon için emeği geçenlere teşekkür etti. 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ise açılışta Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve onu etkileyen önemli olayları paylaştı. Yılmaz, zorlukların insanın üretkenliğini artırabileceğini ve büyük başarılar getirebileceğini vurgulayarak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Konferansın konuşmacısı Doç. Dr. Esra Kürüm, Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesi ve İstiklal Marşı'nın her kıtasının anlamını detaylı bir şekilde anlatarak, şairin eserlerinin ruhunu katılımcılara aktardı. 
Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferans ile, öğrencilere ve katılımcılara İstiklal Marşı'nın ve Mehmet Akif Ersoy'un değerlerini daha iyi anlama fırsatı sunuldu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —