Tarih: 18.10.2024 23:22

BEÜ'de Pomza ve Perlit Sektör Çalıştayı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

BEÜ senato toplantı salonunda ve nı geniş bir katılımla düzenlenen çalıştay, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Üniversite-Sanayi İşbirliği Vurgusu
“Pomza ve Perlit Somut Adımlar Başlangıcı” temalı çalıştayda, Rektör Prof. Dr. Elmastaş, üniversitenin bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarına dikkat çekti. 17 araştırma merkezi ve 15 bin öğrenci ile Bitlis Eren Üniversitesi’nin bu alanda eğitim ve araştırmalara destek vermeye devam edeceğini belirtti.
Pomza ve Perlit Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nusret Bozkurt ise sektör temsilcilerini işbirliğine davet ederek ortak projeler geliştirilmesinin önemine değindi.
İşletmelere Pazarlama ve Finans Eğitimi Desteği
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin, pomza ve perlit sektöründe faaliyet gösteren firmalara pazarlama, finans, markalaşma ve kooperatifçilik alanlarında eğitim desteği sunabileceğini ifade etti. Çalıştay, işbirliklerinin somut adımlarla hayata geçirilmesi yönünde mutabakata varılarak sona erdi.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Araştırma ve Uygulama Merkezleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ve Pomza ve Perlit Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nusret Bozkurt’un yanı sıra, sektör temsilcileri ve girişimciler katılım sağladı. TATSO, ASKON-BİTLİS, MÜSİAD, BİGİAD ve BİTSİAD’ın  temsilcileri de çalıştayda hazır bulundu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —