Tarih: 13.10.2024 19:12

BEÜ’den Büyük Başarı : 201 Üniversite Arasında 3. Oldu

Facebook Twitter Linked-in

BEÜ, 201 üniversite arasında,ulusal hakemli dergilerde yayımlanan öğretim üyesi başına düşen makale sayısında Türkiye genelinde 3. sırada yer aldı.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, BEÜ’nün Akademik kadrosununun bu performansı, üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını ve uluslararası arenada daha çok ses getirecek projelere imza atmasının yolunu açacağını ifade etti. 
Elmastaş,YÖK raporunda, üniversitelerin bilimsel ve akademik faaliyetleri 64 farklı kriter üzerinden değerlendirildiğini, bu kapsamda Bitlis Eren Üniversitesi’nin performansının dikkat çekici bir sonuç ortaya koyduğunu, sadece akademik yayınlar değil, aynı zamanda bölgeye ve ülkeye katkı sağlayan çeşitli projeleriyle de ön plana çıktığını da sözlerine ekledi.
Üniversitenin özellikle araştırma projeleri ve yayın kalitesinde sağladığı bu başarı ile, gelecekte daha büyük başarıların habercisi olarak değerlendirilirken,
Bitlis Eren Üniversitesi’nin akademik alanda gösterdiği yükselişin ve bilimsel üretkenliğin önemli bir göstergesi olarak öne çıktığı ifade edildi. Üniversitenin öğretim üyeleri, bilimsel çalışmalarını yüksek nitelikli dergilerde yayımlayarak hem ulusal hem de uluslararası alanda adını duyuruyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —