Tarih: 28.09.2024 14:40

BEÜ’nün Madak Belgeseli Paris’te En İyi Belgesel Ödülünü Kazandı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ)katkılarıyla desteklenen Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Benek’in yönetmenliğini üstlendiği Madak belgeseli, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Belgesel, Paris'te düzenlenen 4. Youality International Film Festivali'nde "En İyi Belgesel" ödülüne layık görüldü.
Fransa ve İran iş birliği ile gerçekleştirilen festivalin Paris’te ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Benek, belgeselin teknik ekibi ile katkı sağlayan Kadriye Erbay ve Nusrettin Erbay başta olmak üzere gönüllü katılımcılara ve desteklerinden dolayı Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a teşekkür etti.
Güroymak ilçesindeki Budaklı Köyü’nde insan ve doğal ortam arasındaki ilişkiyi ele aln ve Mayıs 2022’de tamamlanan belgesel,  kış mevsiminde Budaklı Kaplıcası'nda manda yetiştiriciliği ile ilgili yerel ekonomik ve kültürel unsurları öne çıkararak bölgenin turizm potansiyelini de ele alıyor. 
Madak belgeseli, bugüne kadar 25 uluslararası film festivaline katıldı ve çoğunluğu en iyi belgesel kategorisinde olmak üzere 8 ödül kazandı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —