Tarih: 22.10.2018 09:21

BİGACEM’den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özcan Çiriş, basının zorlaşan çalışma koşullarına dikkat çekti.
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Özcan Çiriş, bir mesaj yayımladı. Çiriş, mesajında Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı 21 Ekim 1860 yılını “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandığını hatırlatarak, halkın haber alma hakkını tesis eden gazetecilerin bayramını tebrik etti.
Çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirirken hayatını kaybeden basın çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyen Çiriş, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar temenni etti.
Açıklamasında Çiriş, “Halkın haber alma hakkını tesis için çalışan, insanların doğru bilgilendirilmesi adına gecesini gündüzüne katan basının toplum nezdinde ki yeri bambaşkadır. Tüm olumsuz şartlara rağmen mesleğini en güzel şekilde icra eden meslektaşlarımızın, bundan sonrada millete, memlekete ve insanlığımıza hizmet edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilikten ödün vermeden mesleğini icra eden tüm basın mensubu meslektaşlarımın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler temenni ediyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —