Tarih: 28.07.2022 17:53

Bitlis “Büyük Buluşma”ya hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis, 8 Ağustos’ta düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılını “Büyük Bitlis Buluşmaları Kültürel Etkinlikler ve Yaz Konserleri” ile kutlamaya hazırlanıyor.

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve BETAV ortaklığıyla düzenlenecek olan kurtuluş günü etkinlikleri programı belli oldu. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay tüm Bitlislileri 5 ile 8 Ağustos tarihleri arasında 4 gün sürecek olan etkinliklere davet etti.

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinlikleri hakkında açıklama yapan Başkan Tanğlay “Tarihe şahitlik eden şehrimiz 106 yıl önce bu günlerde esaret altındayken, 8 Ağustos günü düşmandan temizlenerek kurtuluşunu, yeniden doğuşunu ilan etti. Bu anlamlı ve büyük gün, 106 yıldır olduğu gibi bu yıl da şehrin tüm paydaşlarının, tüm vatandaşlarımızın coşkuyla yer alacağı farklı etkinliklerle kutlanacak. Bitlis Belediyesi olarak bu noktada hazırlıklarımızı tamamladık. 5 Ağustos Cuma günü öğleden sonra 16.30’da başlayacak olan kurtuluş günü etkinliklerimiz, akşam saatlerine kadar devam edecek. Ben bu vesileyle tüm Bitlislileri kutlamalara davet ediyor, kurtuluş günümüzün şimdiden hayırlı olmasını dileyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

4 Ağustos’ta başlayıp 4 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında 5 Ağustos’ta Manuş Baba, 6 Ağustos’ta İlyas Yalçıntaş, 7 Ağustos’ta Mehmet Erdem konseri yer alırken, etkinlik 8 Ağustos’ta ise Zara konseri ile son bulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —