Tarih: 02.08.2019 14:32

Bitlis Eren Üniversitesi Anayasa Mahkemesinin Kararına Katılmadığını Açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi, Anayasa Mahkemesinin Barış Bildirisini imzalayan akademisyenlerinin ceza almasını hak ihlali olarak değerlendirmesine katılmadığını açıkladı. Bitlis Eren üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan duyuruda şu ifadelere ver verdi:

“Barış Bildirisi” olarak bilinen bildiriye imza atarak terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin kararına katılmıyoruz. Terör örgütlerini destekleyenlere ceza verilmesini hak ihlali olarak değerlendirmek mümkün değildir. Hain terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmayan bu akademisyenlerden beklenen şey, milletimizin ve devletimizin menfaatlerini zedeleyen tavır ve davranışlardan kaçınmaları, daima milletimizin ve devletimizin yanında olmaları ve bu doğrultuda akademik faaliyetlerini sürdürmeleridir.

Bitlis Eren Üniversitesi olarak ülkemizin toplumsal huzurunu bozmaya yönelik beyan ve fiillerin her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyor; bu hassasiyetimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —