Tarih: 06.02.2025 01:18

Bitlis Gıda Ürünlerinde Sahtekarlık Yapmayan İller Arasında Yer Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde, Bitlis'te bugüne kadar hiçbir sahtekarlık tespit edilmediği belirtildi. Bu durum, ildeki gıda üretim ve satış süreçlerinin güvenilirliği ve şeffaflığını gözler önüne serdi.
Şu ana kadar 62 şehirde sahtecilik ve hileli gıda üretimi tespit edilirken, 19 şehirde hiçbir usulsüzlük yapılmadığı belirlendi. Bu 19 il, sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminde örnek gösterildi. Bu iller, Bitlis ile birlikte, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Burdur, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Uşak ve Van oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla düzenli olarak gıda denetimleri gerçekleştiriyor ve taklit veya tağşiş (sahte ürün) tespit edilen ürünleri kamuoyuyla paylaşıyor. Bakanlığın yayımladığı son rapora göre, Bitlis'te yapılan denetimlerde taklit veya tağşiş yapılan hiçbir gıda maddesine rastlanmadığı ifade edildi. Bu, ildeki üreticilerin ve gıda işletmelerinin, yasal ve etik kurallar çerçevesinde faaliyet gösterdiğini ve gıda güvenliğine büyük önem verdiğini gösteriyor.
Birçok yerel esnaf, organik ürünlere olan talebin artmasında ve sahtecilik ile mücadelenin başarılı olmasında bu tür denetimlerin önemli rol oynadığını belirtiyor.
Bu başarı, Bitlis’in gıda güvenliği konusunda ülke genelinde örnek gösterilen bir il olmasına katkı sağlarken, diğer illere de model teşkil ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle, Bitlis halkı güvenli ve sağlıklı gıdalara ulaşmaya devam edecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —