Tarih: 14.06.2024 18:37

Bitlis Zabıtasından Bayram Öncesi Denetim

Facebook Twitter Linked-in

Zabıta ekipleri, Bitlis il merkezinde bulunan unlu mamuller ve ekmek fırınlarında hijyen kurallarına uyum, gramaj kontrolü ve ürün kalitesi gibi konularda titizlikle denetimlerde bulunuyor.
Denetimler sırasında ekipler, işletmelerin hijyen standartlarına uygun çalışıp çalışmadığını, üretilen ekmek ve unlu mamullerin gramajının doğru olup olmadığını ve ürün kalitesinin yeterli seviyede olup olmadığını kontrol ediyor. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılarak, kurallara uyulması konusunda bilgilendirme yapılıyor.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu denetimlerin halk sağlığı açısından önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesi önceliğimizdir. Zabıta ekiplerimiz, bu amaç doğrultusunda düzenli ve titiz denetimlerine devam ediyor. Halkımızın içi rahat olsun, sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Denetimlerin, hem işletmelerin hijyen standartlarını yükseltmesi hem de halkın güvenli gıdaya ulaşması açısından büyük önem taşıyor. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek ve kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımları uygulanacağız.” ifadelerini kullandı. 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —