Tarih: 15.11.2018 11:54

Bitlis’e yılın ilk karı yağdı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’te gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza büründü.
Meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı Bitlis ve ilçelerinde etkili olmaya başladı.Kentte dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak, gece yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde kar kalınlığı 3, yüksek kesimlerde ise 5 santimetreye ulaşırken, 5 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri yol açmak için çalışmalara başlarken, belediye ekipleri ise olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gün boyunca devam edecek olan kar yağışının önümüzdeki 2 gün boyunca da aralıklarla etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle kent beyaza büründü. Özellikle Bitlis – Tatvan, Tatvan – Ahlat, Tatvan – Hizan ve Tatvan – Van karayolunda yoğun şekilde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şehir merkezinde daha çok karla karışık yağmur şeklinde etkili olan yağışlar sebebiyle hava sıcaklığında da hissedilir derecede bir düşüş yaşandı. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaş ve sürücüler kara hazırlıksız yakalanırken, ulaşımda aksama olmaması için başlatılan çalışmalar ise aralıksız sürüyor. Kar yağışı yer yer 5 ila 10 santimetreyi bulurken, yola çıkacak olan sürücülerin dikkatli olmaları konusunda ise uyarılar yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —