Tarih: 08.08.2022 17:43

Bitlis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü Bitlis Gökmeydan’da düzenlenen tören ile kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Atatürk Anıtı’na Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması ile devam etti. Düzenlenen törende, Vali Oktay Çağatay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Vali Çağatay yaptığı konuşmada ; “Bitlis’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümündeyiz. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 106 yıl önce Bitlis’imizde yazılmıştır. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ederken, Bitlisli hemşerilerimin kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın. 106 yıl önce topraklarımıza göz diken düşmanların emelleri neyse, bugün de vatanımızın toprak bütünlüğünü ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan dahili ve harici düşmanların amacı da aynıdır. Değişen sadece zaman ve şartlardır. Bu nedenle 106 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır. Sözlerimi burada tamamlarken, 106 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allahtan güç kuvvet diliyor, halkımızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Program öğrenciler tarafından şiir, yazı ve kompozisyonların okunması ve Bitlis Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 8 Ağustos Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli branşlarda düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporculara kupa ve ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Ödüller, Vali Oktay Çağatay, Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven ile Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay tarafından verildi. Tören, sporcu ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Törene; Vali Oktay Çağatay, Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Vali Yardımcısı Vekili İzzet Cem Eser, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Kurum Müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —