Tarih: 07.08.2019 18:41

BİTLİS’Lİ SPORCULAR ANKARA’DAN MADALYA İLE DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

30 Temmuz – 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Uluslararası Avrasya Açık Wushu Kung fu Şampiyonasında Bitlis’li sporcular 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
12 ülkeden 570 sporcunun mücadele ettiği Şampiyonada ilimiz adına 4 sporcu ve 1 antrenörle katılan sporcularımız bir 2.’lik ve bir 3.’lük elde etti..
Elde edilen başarıyla ilgili bilgi veren Wushu Kung-fu Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Abdurrahman Kaçak, 4 sporcuyla katıldıkları turnuvadan madalyalarla dönmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Katıldıkları şampiyonada Mehmet Özgenel’in ikinci, Suat Budak’ın ise üçüncü olduğunu ifade eden Abdurrahman Kaçak, başarıların devamı için çalışmalarının devam edeceğini kaydederek şöyle konuştu:
“30 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 15 Temmuz şehitleri anısına Uluslararası Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Avrasya Balkan Open Wushu Kung Fu Bay-Bayan Sanda ve Talou Şampiyonasına Milli Takım adına Bitlis İlimizden 4 sporcu 1 antrenörle katıldık. Turnuvaya katılan sporcularımızdan Mehmet Özgenel 2. Olurken Suat Budak 3. Oldu. Antrenörümüz Nuri Turgut ve sporcularını tebrik ediyorum. Turnuvaya gitmemizde bize maddi manevi destek veren başta Bitlis Valimiz Sayın:Oktay Çağatay , Tatvan Kaymakamımız Sayın: Mehmet Ali Özkan, Güroymak Kaymakamımız Sayın:Ufuk Özen Alibeyoğlu ,Mutki Kaymakamımız Sayın:Muhammed Serkan Şahin, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Belediye Başkanımız Sayın:Mehmet Emin Geylani,Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın: Savaş Bulan, Şube Müdürümüz Sayın: Şahin Kardaş ve ilk günden beri ilimizde wushu kungfu sporununyayılması için bize yolgösterip her türlü desteği veren Wushu Kung-Fu Federasyonu Üst İstişare Kurul Üyesi Sayın: Abdulaziz Velioğluna şahsım sporcularım ve antrenörlerim adına teşekkür ederim. Wushu Kung-Fu Federasyonu tarafından atandığım İl Temsilciliği görevimde 3. Yılımıza girmeden ilimizde milli takıma 5 sporcu ve 1 antrenör kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Amacımız ilimizde bu sporu iyice yayıp bir kültür haline getirip bu spora gönül veren bütün sporcularımızı milli takıma kazandırmak olsa da en önemli görevimiz gençlerimizi sokaklardan alı koymak, kötü alışkanlıklar edinmelerini önlemek, onları vatanına ve milletine yararlı bireyler olarak yetiştirmek. Geçmişten bu güne bakıldığında sporla uğraşan gençlerimizin hep daha faydalı bireyler olarak yetiştiğini görmekteyiz bu yüzden tüm gençlere aşılayana kadar mücadelemizi vereceğiz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —