Tarih: 29.10.2021 15:47

Bitlis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’te Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü havanın yağmurlu olması sebebiyle İsmail Eren Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile kutlandı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Düzenlenen kutlama programında bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve köklü bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kuruluşundan bu yana hızla büyümüş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyorum.” Dedi.

Vali Çağatay’ın konuşmasının ardından program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile son buldu. Kutlama programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Kadir Serdar Yoldaş, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ATLI, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Vali Yardımcısı Furkan Seyman, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İsmail Eren Kapalı Spor Salonundaki kutlama program bitiminde Vali Oktay Çağatay, tebrikatların kabulü için Bitlis Polis Evine geçti. Vali Çağatay tebrikleri kabul ettikten sonra Polis Evinde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna katıldı. Şehit aileleriyle sohbet edip resepsiyonda bulunan misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —