Tarih: 31.05.2022 01:09

Bitlis’te Eve girmeye çalışan yılanı itfaiye ekipleri çıkardı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’te bir eve girmeye çalışan yılan, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarıldı.

Bitlis merkez 8 Ağustos Mahallesi’nde bir eve girmeye çalışan yılan paniğe yol açtı. Yılanı kendi imkânları ile çıkaramayan ev halkı,  itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Eve gelen Bitlis Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, özel bir aparat yardımı ile uzun uğraşlar sonucu yılanı bulunduğu yerden çıkardı. Büyük panik yaşayan aile, yılanı çıkaran ekiplere teşekkür etti. Yılanın duvarda bulunan bir kuş yuvasına girdiği belirlendi.

Yılanı gördükten sonra büyük panik yaşadıklarını ifade eden ev sakinleri, “Bahçede otururken yılanın evimizin duvarına tırmandığını farkettik. O panikle evin içine girmemesi için müdahale etmeye çalıştık. Bu arada yılan evimizin duvarında bulunan kuş yuvasına girdi. Yaklaşık 1 saat kendi imkanlarımızla yılanı bulunduğu yerden çıkarmak için uğraştık ama başarılı olamadık. Daha sonra itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedik. Kısa süre içerisinde buraya gelen ekipler uzun uğraşlar sonucu yılanı bulunduğu yerden çıkardı. Bu süre içinde ev halkı olarak çok büyük panik yaşadık. Soğuk kanlılıkla yılanı çıkaran Bitlis Belediyesi İtfaiye ekibine teşekkür ediyoruz.” dediler.

Öte yandan Bitlis’te hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte  ortaya çıkan yılanlar vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, itfaiye yetkilileri ise bazı yılanların zehirli olabileceğini ve daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Yetkililer aynı zamanda yılanlara müdahale ederken vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini ve çok fazla yaklaşmadan yardım istemeleri gerektiğini de ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —