Bitlis Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) ortak yürüttükleri “Kırsal Kalkınmada Kadın İstihdamının Artırılması” projesinde kadınları ürettikleri sebze ve meyveleri pazarlamaya hazırlanıyor.
Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Kırsal Kalkınmada Kadın İstihdamının Artırılması Projesi kapsamında Bitlis Belediyesi tarafından yapımına başlanılan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) ve Proje Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı(SOGEP) tarafından desteklenen Ürün İşleme Tesisini ve serayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen sera ziyaretinde, serada yetiştirilen domates, salatalık ve biberlerin ilk hasadı yapıldı. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu tür seraların sayısını fazlalaştırarak Bitlis’te istihdamı artıracaklarını söyledi.
Yapılan yatırımın önemine dikkat çeken Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay; ’Bitlis’te yapmış olduğumuz bir projenin alanını geziyoruz. Tabi bu projemiz geçen yıl yaptığımız kırsal kalkınmada kadın istihdamına yönelik bir projemizdi. DAKA ile beraber bu projeyi gerçekleştirmiştik. Geçen yıl başladık ve seralarımızı yaptık. Bahçemizde çok güzel ürünler verdi. Domatesten salça turşu gibi ürünlerini hazırlayıp satışa sunuyorlar. Bitlis merkez çarşımızda belediyemiz eliyle satış ofisi oluşturduk. Burada ürettikleri ürünleri inşallah çarşı pazarda insanlarımıza sunacaklar. Buradan da kadınlarımız ekmek yemiş olacaklar. Emeklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu bahçeyi biraz daha büyüteceğiz. Kadınlarımızın iş yapmayla kırsal kalkınmada emek sarf ederek istihdama katkı sunmayla ilgili biraz daha çaba sarf ederek sayıları yükselteceğiz. Bahçelerimizde ki ürünlerin tamamı organik hatta tadına da baktık çok lezzetli ürünler. İnşallah bunun devamı getirip güzel bir projeye hizmet etmenin gururunu yaşayacağız. Projemiz alanı 5 dönümlük bir alana sahip ancak şu an itibari ile 2 dönümlük alanda bir çalışma var. Bu işle ilgili bütün ekipmanlarımız da var. İnternet üzerinden web sitesi kurularak dışarıya ve yurt dışına da satışlarımız yapılacak.’’ diye konuştu.
Sera ziyareti kapsamında, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Doğan Yorulmaz, DAKA Bitlis Yatırım Destek Ofisi Ziraat Mühendisi Nurettin Polat ile birlikte belediye bünyesinde bulunan serayı gezerek, yeni çıkan ürünleri yerinde incelediler.

