Tarih: 26.05.2022 11:35

Bitlis’te Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programda Ciğer Taplaması, Ayran Aşı, Garili Köfte, Hes Dolması, Jağ-bıttım ve Kenger Turşusu gibi ilimizin yöresel ürünleri sergilendi. Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban, “Biz burada genel olarak Türk mutfağı ile birlikte özelde de Bitlis mutfağının tanıtımını yapmış olacağız. Salonda düzenlenen etkinlikler ve sunumlardan sonra misafirlerimize Bitlis’in yemeklerinden olan ciğer taplaması, hes dolması, gari aşı ve ayran aşı ikramlarında bulunacağız. Bunun yanında bitkisel turşularımız olan kenger ve jağ turşularımız var. Genel olarak Bitlis mutfağının zahmetli, masraflı ve uğraş gerektiren bir özelliği var. Bununla ilgili hanımlarımız bir gün önceden hazırlıklarını yaparak sunumlarını yapıyorlar” dedi.

Düzenlenen program halk oyunları gösterileri ile sona ererken, programa katılanlara Bitlis’in yemeklerinden ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —