Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla, temizlik alışkanlığının çocukluk çağında oluşması için İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezi ve Bağlı birimlerce öğrencilere hijyen ve el yıkama eğitimi veriliyor.
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada , “Doğru Yöntem ile El Yıkama Teknikerleri El hijyeni, hastalıklardan korunmada büyük önem taşımaktadır. Ellerin doğru ve uygun bir biçimde yıkanması çoğu bulaşıcı hastalıklardan korur. Temas edilen yüzeyler, günlük kullanılan telefonlar, tabletler, klavye, kapı kolları vs gibi maddelerden alınan mikroplar, bulaşıcı hastalıkların yayılmasında ve hastalık oluşturmasında önemli rol oynamaktadır. Nezle Grip İshal Kusma Göz enfeksiyonları Cilt enfeksiyonları gibi hastalıklar el hijyeninin doğru uygulanması ile büyük oranda önlenebilir.” denildi.
15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmiştir. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamalarının başında gelmektedir. Sabun ile ellerin yıkanması, gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca çocuğunun ölümüne neden olan ishalli hastalıklar ve solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde en etkili ve ucuz yoldur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından hijyen eğitimi ve el yıkamanın geliştirilmesi, ishal olgularının yüzde 45’e kadar azaltılabileceği vurgulanıyor.

