Tarih: 13.01.2020 13:23

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYI YÜCEL OTO BİTLİS’TE HALKIN SIKINTILARI DİNLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’da ikamet etmekte olan Bitlis’li hemşehrimiz Yücel OTO, Bitlis ve İlçelerinde mensubu bulunduğu CHP’liler ve halkla bir araya geldi.

İstanbuldan CHP 1. Bölgeden Milletvekili adayı olan Yücel OTO, geldiği Bitlis’te daha önce görev yaptığı ve kapatılan Bitlis Tekel Sigara Fabrikasında görev yapmış olan mesai arkadaşları ve CHP Bitlis İl örgütü yöneticilerinin yanı sıra esnaflaflarla da bir araya geldi. Partisi adına vatandaşları dinleyerek elde edeceği bilgi ve dökümanları bağlı bulunduğu parti meclisine sunacağını söyledi.

Bitlis İl merkezi başta olmak üzere, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz İlçelerine de giderek, gerek partililer ve gerekse Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ilede bir araya gelen OTO, gezi ve incelemeleri ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Dün olduğu gibi bugünde halkın umudu haline gelen CHP, üzerine almış olduğu bu sorumluluğu daha ileriye taşıyabilmek için vatandaşlarımızın Demokrasi adına dilek ve temennilerini dinlemeye devam etmektedir. Bu kapsamda geldiğim Bitlis’te partim adına Bitlis’in öncelikli olarak bekleyen sorunları ile halkın beklentilerinin neler olduğu yönündeki dilek ve temennilerini aldım.”

“CHP Bitlis İl örgütü üyeleri ile birlikte yaptığımız incelemelerde, Bitlis’in kalkınmada öncelikli illerin başında yer aldığını bir kez daha gördük. Bunu hepimiz biliyoruz ancak, bunu ya görmek istemeyen yada görmezlikten gelenlerin olduğunu görünce üzülmemek elde değildir. Bitlis’te kapatılan resmi kurumların yerine alternatif olarak bir sunum yapılmamıştır. Bitlis’teki işsizlik sayısı her geçen gün dahada artmaktadır. Hiçbir geliri olmadan kıraathane köşelerinde zamanlarını boşa harcayan hemşehrilerimizin sayısının giderek kat be kar artması hepimizi üzmektedir. Düne kadar kayak sporunda her zaman söz sahibi olan Bitlis, ne yazıkki söz sahibi olduğu ata sporumuz kayak sporundan uzak kalmıştır. Dolayısıyla başarıda gurur duyduğumuz kayak sporunun Bitlis’te gerilemesi içler acısı haline gelmiştir. İşte tüm bu denli olumsuzluklara çözüm bulabilmek amacıyla CHP olarak hep sahadaydık bugünden sonrada üzerimize aldığımız sorumluluklar çerçevesinde hep sahada olacağız” dedi.

CHP olarak Türkiye’nin tüm sorunlarını bildiklerini ve halkın umudu haline geldiklerine de değinen Yücel OTO, toplumsal kalkınmanın hukukun üstünlüğü ile mümkün olacağını herkesin bilmesi gerekmektedir., CHP nin yakın zamanda iktidara gelmesi artık kaçınılmaz olmuştur. İfade ve Basın özgürlüğünü en fazla önemseyen partiyiz. Huzur ve güven ortamının olmadığı bir yerde ne kalkınma olur nede yatırım. CHP başlı başına özgürlükleri önemseyen partidir. Bu vesile ile yaptığım gezi esnasında halkın gösterdiği yakın ilgi ve alakadan son derece memnun kaldım ifadelerine yer verdi.

Bitlis’teki incelemelerini bugün tamamlayacak olan Yücel OTO, bugün ilimizden ayrılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —