Tarih: 23.04.2018 13:26

Demiröz’den ”Erken Seçimin Ekonomiye Etkisi” Değerlendirmesi

Facebook Twitter Linked-in

DEMİRÖZ: “İSTİKRARI KALICI HALE GETİRMEK İÇİN
MİLLİ İRADEYE BAŞVURMAK EN DOĞRU HAMLEDİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, erken seçim kararına piyasaların verdiği olumlu tepkiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Erken seçimle beraber yeni ve güçlü bir hükümet sisteminin bir an önce hayata geçeceğini belirten Demiröz,

“Bir yanda teröre karşı verdiğimiz mücadele, bir yanda döviz kurları üzerinden ekonomimize karşı yürütülmeye çalışılan oyunlar devam ederken, birilerinin sürekli erken seçim söylemlerini dile getirmesi 2019’a kadar ekonomimizde bir belirsizlik meydana getirebilirdi. Bu durumda kirli oyunlara fırsat bırakmadan, istikrarı kalıcı hale getirmek için bir an önce milli iradeye başvurmak en doğru hamledir. Nitekim erken seçim kararı açıklandığı andan itibaren piyasaların verdiği pozitif tepkiyi ve döviz kurlarındaki düşüşü gördük” dedi.

Türkiye ekonomisin 2018 yılına güzel bir başlangıç yaptığına dikkat çeken Demiröz, yıl bitmeden başkanlık sistemine geçilmesiyle, ekonomi kurumlarının ve anlayışının da yeni ve daha güçlü bir yapıyla yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, istikrar, huzur ve güven ortamının gelecek hedeflerimiz için son derece önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: 24 Haziran’daki seçimlerle birlikte inşallah Türkiye tarihi bir eşiği geçmiş olacak ve milletimiz yanılmaz iradesiyle tüm dünyaya, yoluna daha sağlam, daha güçlü, daha kararlı devam edeceğini göstermiş olacaktır. Bu yeni dönem ülkemize ve milletimize hayırlı olsun”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —