Tarih: 22.03.2024 17:34

Depremde Hayatını Kaybeden Akademisyenler Anısına Yeni Kütüphane ve Laboratuvar Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi’nde, (BEÜ)6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden akademisyenler Dr. Öğretim Üyesi Anıl Yıldız ve Arş. Gör. Zeynep Kurt Yıldız'ın anısını yaşatmak amacıyla Yeni Kütüphane ve Laboratuvar açılışı yapıldı.
BEÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde bulunan Dr. Öğretim Üyesi Anıl Yıldız'ın odasını, eşi Arş. Gör. Zeynep Kurt Yıldız anısına  kütüphaneye dönüştürülürken, aynı zamanda, Gıda Kimyası ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nın açılışı da gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, törende yaptığı konuşmada, kaybettikleri değerli akademisyenlerin anısını bu şekilde yaşatmanın üniversite camiası için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, bu tür etkinliklerin, bilimsel çalışmalara olan desteği ve akademik mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemini de hatırlattı.
Elmastaş, duygusal ve anlamlı etkinlikle, depremde hayatını kaybeden akademisyenlerin bilimsel mirası ve anılarının, gelecek nesillere aktarılarak onların izlerinin sürdürülmesi sağlandığını da ifade etti.
Bitlis Eren Üniversitesi, bilim ve eğitim alanındaki bu ve benzeri çalışmalarla, değerli insanların hatıralarını sonsuza kadar yaşatarak, hem akademik camiada hem de genel olarak toplumda büyük takdir topladı.
Açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş başta olmak üzere, rektör yardımcıları, fakülte dekanı, fakülte sekreteri ve merhum akademisyenlerin öğrencileri, akademisyen arkadaşları ile Psikolog Zeynep Yıldız gibi aile üyeleri katıldı. 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —