Depremden Etkilenen Gazetelere İkinci Destek Paketi Onaylandı

Deprem bölgesindeki gazetelere maddi destek sağlanmasına, gazetelerin mevzuatın bazı hükümlerinden muaf tutulmasına ve gazetecilere verilecek borç para miktarının artırılarak geri ödemelerin ertelenmesine karar verildi.

GÜNDEM 23.02.2023 16:07:00 2795 0
Depremden Etkilenen Gazetelere İkinci Destek Paketi Onaylandı

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu 31. Dönem 6. Toplantısı, ikinci gün oturumunun ardından sona erdi. İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıda, Kurumun 2022 Yılı Bilançosu, Gelir Tablosu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Raporu’nun oylanarak kabulünün ardından Yönetim Kurulu ibrası onaylandı. Daha sonra Yönetim Kurulunun teklif ve önergeleri; İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarının görüşleri alınarak oylamaya sunuldu. Genel Kurul, oylama sonunda aşağıdaki kararları aldı.

Deprem bölgesindeki gazetelere maddi yardım yapılacak

Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine verilecek 800 bin Türk Lirasının, deprem bölgesindeki 10 ilde yayınlanan gazetelere zarar durumlarına göre Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek şekilde dağıtılmasına karar verildi. Yardımdan, resmi ilan yayınlama hakkı bulunan veya bekleme süresi içerisinde bulunan gazeteler de yararlanabilecek. Gazeteler yardımdan faydalanmak için 31 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Yardımlar, gazetelerin idari ofislerinin hasar durumuna göre belirlenecek puanlamaya göre yapılacak.

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin bazı hükümlerinden muafiyet

Deprem bölgesindeki 10 ilde yayınlanan gazeteler, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin asgari fiili satış şartlarına ilişkin hükümlerinden 1 Ocak 2024 tarihine kadar muaf olacak.

Bu gazetelere ait internet haber sitelerinin resmi ilan yayınlama talebine ilişkin 31 Mart 2023 olan başvuru süresi 30 Haziran 2023 tarihine, asgari trafik şartlarını yerine getirmeleri için daha önce 30 Eylül 2023 olarak belirlenen tarih ise 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Ayrıca uygulama süresinin, depremin etkisinin devam etmesi halinde 3 ay veya daha fazla süreyle uzatılmasında Yönetim Kurulu yetkili kılındı.

Gazetecilere verilecek borç para miktarı artırıldı, ödeme süreleri uzatıldı

Basın İlan Kurumu tarafından afet bölgesindeki basında fikren ve bedenen çalışanlara verilen borç para miktarının iki kat artırılması önerisi de Genel Kurul tarafından kabul edildi. Deprem bölgesinde görev yapan basın çalışanları, alacakları borç paranın geri ödemesini 6 aya kadar erteleyebilecek.

Süreli yayınlara verilecek krediler için 2023 yılında yüzde 14,30 faiz uygulanacak.

Genel Müdür Erkılınç, basın sektörüne yönelik deprem raporunu sundu

Toplantıda Genel Müdür Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat başkanlığında, Hukuk Müşaviri Bilal Kılınç ve şube müdürlerinin katılımı ile oluşturulan heyetin depremin etkilediği illerde yayınlanan gazetelere yönelik hazırladığı saha raporuna ilişkin Genel Kurul üyelerine bilgi verdi.

Görevlendirdiği heyetin 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında depremin etkilediği illerdeki basın kuruluşları ve gazetecileri ziyaret ederek durumlarına ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırladığını belirten Erkılınç, afetin ilk anlarından itibaren Kurum olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını, deprem bölgesindeki basın çalışanlarının sahada da yanında olduklarını söyledi. Bölgede 130 gazete işletmesinin ve 654 gazete çalışanının depremden etkilendiği bilgisini veren Erkılınç, vefat eden 26 basın çalışanına rahmet dileyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Hazırlanan raporun bölgedeki gazetecilere verilecek destekler bağlamında oldukça önemli olduğunu vurgulayan Erkılınç, “Kurumumuz tarafından görevlendirilen heyet bölgede incelemelerde bulunmuştur. Bu kapsamda yetkililerle görüşülürken şube müdürlerimiz ile durum değerlendirmesi yapılıp 130 süreli yayının imtiyaz sahibi ve yaklaşık 80 basın mensubu ile bir araya gelinmiştir. Bu zor günlerde de basınımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Basın kuruluşlarının hak kaybı yaşamaması için mevzuat düzenlemeleri yapılıyor. Maddi yardım noktasında da gerekenler yapılmaktadır. Böyle zamanlarda basının önemi daha da artmaktadır. 69 gazetemizin binası hasar gördü. AFAD koordinasyonunda gerekli tüm donanımlara sahip ‘Basın Konteynerleri’ kurularak gazetecilik faaliyetinin aksamadan devamının sağlanmasına çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda görev süreleri sona eren Genel Kurul Üyeleri Şevket Erzen, Ümit Sönmez ve Şevket Karahan’a plaket takdimi yapıldı.

Bu toplantıyla birlikte Basın İlan Kurumu 31. Dönem Genel Kurulu görev süresini tamamlamış oldu. Yeni üyelerin katılacağı 32. Dönem Genel Kurulu Üyeleri ise ilk toplantısını 24 Şubat 2023 Cuma günü gerçekleştirerek Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurulu üyelerini belirleyecek.   (Basın İlan Kurumu)

 

 

Bitlis SHM'den Medya Mensuplarına "SAHA Sağlık Elçileri" Eğitimi

BEÜ'den Bitlis’in Tarih Öncesine Işık Tutacak Araştırma

Vali Karakaya’dan Bitlis Gençlik Festivali ve Kitap Fuarı Açıklaması

Bitlisli Ceylan Tokgöz Açıkyol “Yılın Hemşiresi" Seçildi

BEÜ’de “Organ Bağışında ve Naklinde Farkındalık” Paneli Düzenlendi

Çift Gökkuşağı Tatvan’da Gökyüzünü Renklendirdi

Tatvan Müftülüğü'nden Hacı Adaylarına Seminer

Gençlik Festivali Ünlü Yazarları Bitlis’te Bir Araya Getirecek

Aydınlar Belediye Başkanı İbrahim Ergün AK Parti’ye Katıldı

BEÜ’de Engelliler Haftası’na Anlamlı Etkinlik

TATSO Başkanı Adabağ’dan İLBANK Van Bölge Müdürlüğü’ne Ziyaret

Bitlis’te Obeziteyle Mücadele Başladı: Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçildi

Güroymak’ta 19 Mayıs Güreş ve Boks Turnuvaları Gerçekleştirildi

Kaymakam Demir'den Tatvan İlçe Halk Kütüphanesi’ne Ziyaret

Bitlis Gençlik Festivali ve Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

TATSO Başkanı Adabağ’a Film Festivali Teşekkürü

Rektör Elmastaş’tan, DAKAF'25'te BEÜ'yü Başarıyla Temsil Edenlere Teşekkür

Bitlis Belediyesi Parkları Yaza Hazırlıyor

Engelliler Haftası’nda Özel Çocuklara Renkli Etkinlikler

BEÜ’de Anneler Günü Buluşması

Bitlis’te İleri Yaşam Desteği ve Havayolu Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

Tatvan Müftülüğü'nden Hacı Adaylarına Seminer

Bitlis 112'den Minik Kalplere Dokunuş: Geleceğin Bilinçli Nesilleri Yetişiyor

Ziya Eren Spor Lisesi Öğrencisi Sedanur Harman Türkiye 3.sü Oldu

Bitlis’te eTwinning Başarıları Kutlandı

BEÜ Öğrencilerinden Filistin Halkıyla Dayanışma Etkinliği

Ünlü İsimlerden Bitlis Balı Tanıtımına Destek

Hizan’da Sanat ve Doğa Buluştu: 1. Geleneksel Kenger Festivaline Yoğun İlgi

Vali Karakaya’dan Anlamlı Anneler Günü Ziyareti

BEÜ’de “Z Kuşağı ve Yapay Zekâ: Sağlığın Dijital Dönüşümü” Çalıştayı

Yükleniyor

DAKAF’25 : Gençler, İş Dünyasıyla Van’da Buluşuyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Korkmadan hakikati konuşacağız”

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54