Tarih: 05.02.2019 16:50

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer TRT’yi Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar DURER Türkiye Radyo Televizyon Kurumunu (TRT) ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunan Serdar DURER şunları ifade etti; yayın hayatına 55 yıl önce 1 Mayıs 1964’te başlayan TRT, özel bir yasa ile kuruldu. 1972’deki anayasa değişiklikleri ile kurum bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlandı. TRT, bugün 14 televizyon kanalı, 14 radyo kanalı, trt.net.tr ve 41 dilde hazırlanan trtvotworld.com web siteleri, 5 basılı dergisiyle Türkiye ve dünyaya yayın yapmaktadır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu binlerce personeli ile ülkemizin en büyük kurumlarından biri durumundadır. Radyo ve Televizyon sektöründe bir okul niteliği taşıyan radyo ve televizyon kurumunun bundan sonra da başarılı çalışmalarını sürdüreceğine olan inancımız tamdır.  

Her kesime hitap eden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, teknolojik altyapısı ile kendisini sürekli yenileyen öncü bir kurum olmaya devam ediyor. Sadece Türkiye’de değil, Dünya’nın pek çok yerinde ilgiyle izlenen TRT’den ilimiz Bitlis adına çeşitli taleplerimiz var. Bitlis ile ilgili başta şehir belgesel programları olmak üzere, Bitlis’in Kültürüne, Folkloruna, Sporuna, Gençliğine, Bitlis’teki tarihi yapılara, Tarihi ve turistik mekanların tanıtımına, ilimizdeki tiyatro derneklerinin çalışmaları başta Tatvan olmak üzere birbirinden güzel ilçelerimizin tanıtımına daha çok yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yine özelikle haber bültenlerinde daha çok Bitlis haberlerine yer verilmesi gerektiğini, “Bitlis’in Karın Başkenti” olduğunu ve marka şehir olması gerektiğini, TRT’nin Bitlis’e daha çok sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz.

DURER sözlerine devamla; Türkiye Radyo Televizyon Kurumu İç Yapımlar Daire Başkanı Engin BAYTAŞ’ı ziyaret ettik. İyi niyeti, samimiyeti, bizi içten ve sıcak karşılamasından ötürü kendilerine minnettarız. Bu taleplerimizi sayın BAYTAŞ’a da arz ve izah ettik. Birçok konuda antant kaldığımız Sayın BAYTAŞ’ın da Bitlis için yaptığı birçok güzelliği görmezden gelemeyiz. Kendilerine içtenlikle teşekkür ederiz. Bitlis’in daha çok tanıtımının yapılması gerektiği yönünde hemfikir olduk. Bundan sonraki süreçte birçok alanda öncü kurum olan TRT’nin Bitlis’in tanıtımında da öncü kurum olmasını ümit ediyoruz. Şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —