Tarih: 22.03.2024 17:31

Ekici’den “Yaşlılar Haftası” Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Ekici,YAŞAM merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Merkezimizde 80 ve üzeri yaşa sahip bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi, desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması ve gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi hedeflenmektedir. Hastaların hastaneden eve, evden hastaneye nakli organize edilerek tıbbi bakımı için gerekli hizmet koordinasyonu merkezimiz tarafından sağlanmaktadır. Merkezimizde; bir hekim, bir hemşire, iki yaşlı sağlık bakım personeli ve bir şoför olarak hizmet vermekteyiz. Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’miz açıldığı günden bu yana 230 yaşlımıza hizmet sunmuştur. İhtiyaç halinde merkezimizde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve manevi destek uzmanı da görevlendirilerek gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinin multidisipliner bir ekip tarafından sunulması hedeflenmiştir.” dedi. 
Sayın İl Sağlık Müdürü Yaşlılar Haftasında tüm yaşlılarımıza “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık döneminin itibarla yaşanması aynı zamanda bir minnet borcudur. Bu anlamlı günde, tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutlarım.” dedi. 
Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak, dünyada  hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesini vurgulamak amacıyla ülkemizde her yıl 18-24 Mart arası “Yaşlılar Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —