Tarih: 09.05.2023 14:27

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ ÜCRETİ 15 BİN LİRA OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde yaptığı açıklamada, kamu işçilerine yönelik refah payı dâhil, ücretlere yüzde 45 zam yaptıklarını açıkladı. Böylece, en düşük  kamu işçisi ücreti 15 bin lira oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada; "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dâhil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca sosyal medya hesabından memurlara yönelik bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında : ”Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak.” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —