Tarih: 05.04.2024 00:25

Güroymak'ta Belediye AK Parti'ye Geçti

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, Yeniden Refah Partisi adayı ,Emrullah Yıldırım 4 bin 292 AK Parti adayı Eşref Mutlu 4 bin 290 ve DEM Parti adayı Mehmet Şirin Üncü ise 4 bin 206 oy almıştı. 
Yapılan İtirazlar üzerine İlçe Seçim Kurulu, ilçede toplam 14 bin 107 seçmenin oy kullandığı 62 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Eşref Mutlu'nun oyu 23 artarak 4 bin 313'e, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Yıldırım'ın oyu 5 artarak 4 bin 297'ye, DEM Parti adayı Üncü'nün oyu ise 15 artarak 4 bin 221'e yükseldi.
Bu sonuçlara göre Güroymak Belediye Başkanı AK Parti’nin adayı Eşref Mutlu oldu.
Eşref Mutlu ise  X hesabından yaptığı açıklamada,”31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi'nin adayının 2 oy fark ile seçimi kazandığı belirtilmiş, ardından itiraz süreçleri başlamıştır. 02/04/2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi, Ak Parti, Dem Partisi ve MHP olmak üzere 4 parti seçim sonuçlarına birçok gerekçe ile itiraz etmiştir. Tüm partilerin itiraz etmesi üzerine Güroymak İlçe Seçim Kurulu itirazları kabul etmiştir. Bunun üzerine geçersiz oylar ve bir kısım sandıklarda yeniden sayım işlemi başlamıştır. Seçim hakimi ve tüm siyasi partilerin üyelerinin katılımıyla tamamen şeffaf bir şekilde oylar yeniden sayılmış ve Ak Parti 16 oy fark ile Güroymak Belediye Başkanlığını kazanmıştır. Seçimler demokrasinin bir gereği olduğu gibi sonrasında yapılan itirazlar ise Anayasal bir hak olup hukukun üstünlüğünün bir göstergesidir. Güroymakta da seçime katılan tüm partiler, yasal haklarını kullanmış ve itiraz haklarını kullanmıştır. Bundan sonra da istenirse yine itiraz süreçleri devam edecek olup sonuç olarak hukukun vereceği karara herkes saygı göstermelidir. Biz bu saatten sonra kesinleşme akabinde manipülasyona fırsat vermeden Güroymak için canla başla çalışıp hizmet belediyeciliği anlayışı ile şehrimize hizmet edeceğiz. Bu şehri yıllardır hasret kaldığı hizmetlere kavuşturacağız. Seçimler bitti ve artık kucaklaşma zamanı. Siyasi parti gözetmeden tüm hemşehrilerimizi kucaklayıp tüm sokaklarımıza mahallelerimize hizmet edeceğiz.” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —