Tarih: 12.05.2023 13:51

Güzelsu Köyü Ortaokulu'nda Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Öğrencilerin robotik kodlama teknolojisiyle tanışmaları ve bu alanda deneyim kazanmaları amaçlanıan atölyede, öğrencilere programlama dilleri öğretilerek, öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanarak kendi robotlarını tasarlamaları ve bunları çalıştırmaları için gerekli becerileri kazandırmak hedefleniyor.

Atölyenin açılışında konuşan Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, dijital dünyanın günümüzde hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğine dikkat çekerek, bu alanda öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Elmastaş, bu tür projelerin öğrencilerin teknolojik dünyaya erişimini kolaylaştırdığına ve onların geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına yardımcı olduğuna inandığını ancak öğrencilerin ve gençlerin dijital ortamlardan yararlanırken ölçülü olmaları gerektiğini ifade etti.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise, bu tür atölyelerin öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. Korkmaz, atölyelerin öğrencilerin motivasyonunu artırarak, başarı oranlarını yükselttiğini ve gelecekteki mesleklerine hazırlanmalarına da destek olduğunu söyledi.

Proje yürütücüsü BEÜ OSB MYO Müdürü Doç. Dr. Yakup ŞAHİN, bu projenin kamu-özel sektör işbirliği için önemli bir temsil olduğunu, daha önce bilgisayar ile tanışmamış ve Bitlis’ten 80 km uzaktaki bu okulda okuyan öğrencilerin böyle bir atölye ile tanışmalarının yöre için önemli bir katkı sunacağını dile getirdi. 

Açılış sonrası yapılan değerlendirmeler neticesinde, ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı projeler yapılması hususunda görüş birliğine varıldı.

Robotik Kodlama Atölyesi açılışına Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin ELMASTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin KORKMAZ, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk ÖZDEN ve firma yetkilileri katıldılar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —