Tarih: 06.04.2021 01:01

HOBİ OLARAK BAŞLADIĞI AHŞAP OYMACILIĞINDA BİR ÇOK SÜS EŞYASI ÜRETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da yaşayan Bekir Orak adlı vatandaş, topladığı ağaç parçalarını yontarak süs eşyalarına dönüştürüyor.

Orak, Bahçelievler mahallesindeki evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek burada ahşaptan şekerlik, küllük, isimlik, şamdan, baharatlık, kaşık ve kahvehane sandalyesi üretiyor.

Sokaktan topladığı ağaç parçalarını yontarak süs eşyalarına dönüştüren Orak, kendi imkanlarıyla zamanla değişik şekiller oluşturmaya başladığını söyledi. Atölyede kullandığı ayaklı matkap, ahşap yakma makinası ve şekil verme aletinin kendi üretimi olduğunu ifade eden Bekir Orak ;

” Ahşap oyma ve şekil verme işine hobi olarak başladım Kahvehaneye gidip oturmak yerine yararlı bir şeyler yapmak istedim. Evimin bir bölümünü atölyeye çevirip burada süs eşyaları üretmeye başladım. Yaklaşık olarak 4-5 yıldır  bu işi yapıyorum. Ağaç torna makinasını satın aldıktan sonra, kendi üretimim olan ayaklı matkap, ahşap yakma makinası ve şekil verme aleti ile atölyemi kendi imkanlarımla biraz daha genişlettim. Ürettiğim eşyalar çevremden ve bazı kesimlerden büyük beğeni alıyor. Ahşap yontma zor iş, yaptığım eşyaların her biri epey bir zaman alıyor. Bazen birkaç saat içerisinde bir eser ortaya çıkarken, bazen de farklı bir  eser bir hafta sürebiliyor. Her geçen gün kendimi biraz daha geliştirip, imkanlar dahilinde daha fazla kitleye ulaşmak için çabalıyorum ama malzeme konusunda sıkıntı çekiyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı sadece sınırlı sayıda süs eşyası üretebiliyorum. Artık malzeme kullandığım için bazı yaptığım eşyalar zaman içinde çatlayıp kullanılamaz hale geliyor. Bu iş için kaliteli malzeme gerekiyor ve maalesef bunu temin etmem şimdilik mümkün görünmüyor. Bu sebeple, yetkili kişilerden destek talep ediyorum. Ahşap sanatı unutulmaya yüz  tutmuş bir meslek olduğu için, gerekirse atölyemde gerekirse bize tahsis edilen başka bir yerde gönüllü olarak gençlerimizi eğitmek istiyorum. Bu konuda Kaymakamlığımız ve Halk Eğitim Merkezimiz aracılığı ile eğitim vermek ve bu sanatı yaşatmaya çalışmak istiyorum. Atölyemde  süs eşyalarını  yaparken çok mutlu oluyorum. Unutulmaya yüz tutmuş olan  ahşap sanatı ile  uğraşmak insanı dinlendiriyor” dedi.

  Yaptığı eşyaları sergilemek istediğini de dile getiren Bekir Orak, kendisine fırsat verilirse ürettiği eşyalar üzerine bir sergi açarak, eserlerini vatandaşlarımızla paylaşmak istediğini de kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —